Beleef de Provence
Beleef de Provence

5 redenen waarom u op vakantie naar de Provence móet gaan

  1. 300 dagen zon per jaar
  2. Ideaal om te overwinteren
  3. Populaire plaatsen
  4. Lavendel
  5. Wijn

5 redenen waarom u op vakantie naar de Provence móet

Waarom de Provence zo geliefd is laat zich niet moeilijk raden. Wat een vakantie in de Provence lokt zijn bruisende plaatsen als Marseille; de grootste havenstad van Frankrijk, Isle sur la Sorgue​, Avignon, Saint-Tropez en Cannes aan de Cote-d'Azur. De Provence kent prachtige hoge bergen, geurige lavendelvelden, zonnebloemen, klaprozen, rotspartijen, frisgroene wijngaarden en staat bekend vanwege de uiterst warme klimaat. Met haar kleine dorpjes, knusse baaitjes langs de kust, abdijen en kastelen wordt een vakantie in de Provence door velen aangeraden!
 

"Onze reisspecialisten omschrijven een vakantie in de Provence in 5 woorden als warm, geurig, prachtig, wijn en genieten!"

 
 
 

1. Warme zomers en zachte winters

De Provence staat onder andere bekend om haar warme klimaat en aangename temperaturen. Het zuiden van de Provence heeft een Mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters. Het is dan ook niet gek dat veel mensen er willen overwinteren. De Provence heeft een prachtige natuur en er is altijd genoeg te bezoeken en te doen, zelfs bij slecht weer!

 

2. Voor ieder wat wils

De Provence biedt met haar grote badplaatsen en groene omgeving voor ieder wat wils. De Franse steden en authentieke dorpjes in de Provence bieden een ruim aanbod natuur en cultuur. Een bezoek in het noorden en westen kan worden gecombineerd met een bezoek aan Camargue; een mooi natuurgebied met wilde paarden, flamingo's en een dagje in Avignon. Wat meer in het noorden wordt een bezoek aan De Mont Ventoux zeer aangeraden vanwege de prachtige landschappen en uitzichten. Ook Gorges du Verdon​ welk bekend staat als de Grand Canyon van Europa is zeer aangeraden. 

​Het Zuiden van de Provence is ideaal voor wandelingen en fietsen langs de prachtige natuur, grote wijnvelden en pittoreske dorpjes. De Cote d'Azur biedt voor ieder wat wils. U kunt ervoor kiezen om heerlijk te ontspannen van de natuur en/of om het drukke uitgaansleven van de Cote d'Azur te op te zoeken. In de Cote d'Azur kunt u heerlijk slenteren door de vele authentieke dorpjes, waarna u terecht kunt in uw eigen appartement in ons vakantiepark Hameau des Claudins. Heeft u een paar kleintjes mee? Geen probleem, de Provence en onze vakantieparken zijn er voor jong en oud!

 
 
Zonsondergang vakantie Provence

3. Lavendelfeesten

Wanneer u ​zoals vele anderen besluit om uw vakantie in de Provence door te brengen blijven de lavendelvelden in Zuid-Frankrijk niet ongezien. Niet voor niets worden er jaarlijks overal in de Provence lavendelfeesten gehouden, welke in het teken staan van de Lavande Fine en de Aspic of de Lavande, de meest voorkomende lavendelsoorten. De lavendelfeesten worden voornamelijk in de bloeimaanden juni, juli en augustus georganiseerd. 

​Tijdens uw vakantie in de Provence kunt u grote lavendelvelden bezichtigen en ruiken in het gezellige plaatsje Ferrassière die bekend staat als de hoofdstad van lavendel. Hier worden jaarlijks tegen eind juni één van de grootste lavendelfeesten georganiseerd. Ferrassière bevindt zich op een uurtje rijden van ons villapark Domaine Les Demeures du Luc. Lavendel bloeit niet alleen in de Provence, ook in Languedoc-Roussillon zijn er genoeg lavendelvelden te vinden. 

 

4. Wijn

Frankrijk is zonder enige twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. De wijnproducenten in Frankrijk maken al eeuwenlang heerlijke Franse wijnen van topkwaliteit. In de Provence hoort wijn bij het leven. Wanneer u in de Provence op vakantie bent zult u dit zelf meemaken. Rosé wordt de gehele dag door gedronken en mensen kijken niet raar op als u in de ochtend de fles opentrekt. Althans, niet in de Provence. U zult het overal zien en u went er snel aan. Het is hun manier van leven. Ook zult u overal veel wijnflessen zien die niet enkel worden behouden als consumptie, maar ook als decoratie! 
 

5. Vakantie Provence goed te combineren

Een vakantie (in het westen) van de Provence is goed te combineren met de Ardèche. Steeds vaker worden vakantievilla's geboekt op zowel onze vakantieparken in de Provence als ons meest geliefde vakantiepark in de Ardèche; Domaine Les Rives de l'Ardèche. Klik hier voor meer informatie over ons luxe villapark op de Ardèche.

Wilt u op vakantie naar de Provence en kunt u niet wachten om het zelf te ervaren? Dit kunnen wij heel goed begrijpen! Boek uw vakantie bij Liberty Resorts en beleef de Provence!

Let op: nog maar een aantal luxe vakantievilla's in de Provence beschikbaar! Bekijk ons aanbod voor uw vakantie Provence via:
 

Bekijk alle villa's in de Provence