Autovakantie in Frankrijk

Autovakantie in Frankrijk

Een autovakantie in Frankrijk is de perfecte manier om volledig tot rust te komen. Tegelijkertijd kun je je zintuigen laten verwennen door al het pracht en praal dat dit land te bieden heeft. Of dit nu gedaan wordt door de wonderbaarlijk esthetische landschappen, de zeer smaakvolle Franse keuken, of de schitterende Franse architectuur: een autovakantie in Frankrijk staat garant voor een heerlijk onbekommerde tijd met onvergetelijke indrukken.

Eten en drinken in Frankrijk


Het is niet zomaar dat het woord 'bourgondiër' zijn oorsprong in een Franse regio vindt. Frankrijk is namelijk het land bij uitstek waar men weet wat lekker eten en drinken is. Voer je smaakpapillen daarom naar een paradijs en schuif aan bij één van de talloze kwaliteitsrestaurants. Daar kun je je tegoed doen aan Franse delicatessen als kakelvers stokbrood, heerlijke slakken, en coq au vin. Neem daarbij niet te vergeten een overheerlijke lokale wijn, waarvan de druiven op een steenworpafstand zijn geplukt. Een autovakantie in Frankrijk is dus ook op culinair gebied een absolute aanrader!

Franse landschappen

Het landschap zal evenmin teleurstellen. Integendeel. Tourend over de Franse wegen zal je je ogen uitkijken. Een autovakantie in Frankrijk bezorgt je namelijk ook een scala aan zeer uiteenlopende landstreken. Schitterende gele graanakkers, afgewisseld met dito lavendelvelden en hoge groene bergen, passeren je blikveld. Dit adembenemende kleurenpalet van landschappen zal je daarom niet snel vergeten.

Architectuur

Bij velen zal bekend zijn dat Frankrijk ook op cultureel gebied een rijk land is. Dit resulteert onder meer in veel vele architectonische hoogstandjes. Zo bezit het land vele oude kastelen, zoals het 12e eeuwse Kasteel van Barroux, gelegen in de gemeente Vaucluse. Maar ook vind je er imposante gotische bouwwerken, zoals de Cathédrale de Saint-Jean, die hoog boven de huizen van Lyon uittorent. En zo zijn er nog vele andere pronkstukken te bewonderen tijdens een avontuurlijke autovakantie in het mooie Frankrijk.

 
 

Domaine les Forges Le Bourg Est

Domaine les Forges Le Bourg Est ligt in midden-west Frankrijk, in het hart van de regio Poitou-Charentes. De ruim opgezette vakantievilla’s hebben een grote tuin en zijn gesitueerd rondom een prachtig aangelegde 27 holes golfbaan.

Résidence La Pinède

Het park ligt op slechts 300 meter van het strand, waardoor Résidence la Pinède een uitstekende uitvalsbasis is voor een heerlijke strandvakantie aan de Middellandse Zee.

Domaine les Forges Le Bois Senis

Domaine les Forges Le Bois Senis ligt in midden-west Frankrijk, in het hart van de regio Poitou-Charentes. Dit deel van het park is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Domaine les Forges Vieille Vigne

Domaine les Forges Vieille Vigne ligt in midden-west Frankrijk, in het hart van de regio Poitou-Charentes. De ruim opgezette vakantievilla’s hebben een grote tuin en zijn gesitueerd rondom een prachtig aangelegde 27 holes golfbaan.

Domaine les Forges l’Aveneau

Het park Domaine les Forges l'Aveneau is gelegen in Poitou-Charentes in midden-west Frankrijk. Het mooie vakantiepark Domaine les Forges bestaat uit verschillende delen en hier is l'Aveneau er één van.

Villapark Le Jardin du Golf

Villapark Le Jardin du Golf ligt op een prachtige locatie in Nans les Pins, niet ver van de Middellandse Zee. De 59 luxe vakantievilla’s zijn geschikt voor 4, 6 en 8 personen.