Boek nu direct voor 2018
Skivakantie in Oostenrijk
Boek nu direct voor 2018
Skivakantie in Oostenrijk
Geniet van het mooie weer in de nazomer van Frankrijk

Bezoek de prachtige en gevarieerde Languedoc-Roussillon

Omgeving Languedoc-Roussillon

De regio Languedoc-Roussillon ligt in het zuiden van Frankrijk en is een geweldig vakantiegebied. Door het heerlijke klimaat, de mooie kustlijn, de vele recreatiemogelijkheden, en de historische bezienswaardigheden is de regio terecht een populaire vakantiebestemming.

Perfect voor strandvakanties en watersporten

In Languedoc-Roussillon vindt u meer dan 200 kilometer aan prachtige zandstranden. In combinatie met het heerlijke mediterrane klimaat, is het een ideale bestemming voor een perfecte strandvakantie. Als u van watersporten houdt, dan komt u helemaal aan uw trekken in deze regio. Er zijn uitstekende surf- en zeilmogelijkheden in bekende watersportplaatsen als Port-Barcarès, Port-Leucate, Saint-Cyprien en Gruissan. 

Port-Barcarès is een moderne op een landtong gelegen badstad, waar u kunt surfen, zeilen, funboarden, waterskiën, duiken of meegaan op een catamaran. Geniet hier van de brede stranden met fijn zand, of breng een bezoek aan de jachthaven Grau Saint Ange. Een bijzondere bezienswaardigheid is het 90 meter lange vastgelopen passagiersschip Lydia, dat inmiddels dienst doet als uitgaanscentrum en onder meer een restaurant, discotheek en casino herbergt. In Port-Barcarès geniet u van een echte vakantiesfeer door onder meer de zeilregatta's, dansfeesten, sardinades en plaatselijke folklore.

Bezoek oude vissersplaatsen en moderne jachthavens

Langs de kust van de regio worden de vele baaitjes afgewisseld door authentieke vissersdorpen, oude havenplaatjes en moderne vakantiecomplexen. Wilt u oude vissersplaatsen bezoeken, dan kunt u terecht in het gezellige havenplaatsje Grau-du-Roi of de wat grotere stad Sète.

De nieuwere vakantieplaatsen langs de kust zijn in de jaren 1970 ontstaan en inmiddels uitgegroeid tot moderne jachthavens die veel bezoekers trekken. Elk van deze plaatsen heeft weer zijn eigen charme. Zo beschikt Port-Camargue over de grootste jachthaven van Europa, en is daardoor een must voor liefhebbers van zeilboten en jachten. De plaats La Grande-Motte wordt gekenmerkt door moderne architectuur, waaronder piramideachtige bouwwerken en andere bouwkundige hoogstandjes. Cap d’Agde heeft weer een heel andere sfeer, want deze plaats is gebouwd als een uitvergrote versie van een oud vissersdorp. 

Geniet van prachtig natuurschoon

Languedoc-Roussillon beschikt over zeer indrukwekkende natuur. In de regio liggen diverse natuurparken, waar u heerlijk kunt wandelen en genieten van de prachtige omgeving. Zo ligt in het zuiden van het Massif Central gebergte het Parc Naturel Régional du Haut-Languedoc, dat zo gevarieerd en uitgestrekt is dat het officieel onderverdeeld is in zeven verschillende gebieden. In het noorden van Languedoc-Roussillon vindt u een ander natuurpark, de indrukwekkende Cevennen (Parc Naturel des Cevennes). In het Parc Naturel Régional des Grands Causses kunt u genieten van de hoogvlaktes en kalkplateaus van de regio, en van de indrukwekkende kloof van de rivier de Tarn (Gorges du Tarn) die een diepte heeft van maar liefst 500 meter. Het natuurpark van de Camargue (Parc Naturel Régional de Camargue) is ook zeker een bezoek waard, want de kans is groot dat u hier wilde paarden of flamingo's tegenkomt.

Bezaaid met historisch erfgoed

Overal vindt u in Languedoc-Roussillon nog de sporen van het rijke maar woelige verleden. Zo kunt u in de regio verschillende prachtig bewaard gebleven overblijfselen uit de Romeinse tijd bewonderen. Bijvoorbeeld het beroemde en goed bewaarde amfitheater, dat in het oude centrum van de stad Nîmes ligt. Het indrukwekkende aquaduct bij Pont du Gard is een ware triomf van Romeinse bouwkunst. En ook indrukwekkend is de geheel gerestaureerde ommuring van de oude Cité van Carcassonne, dat aan de voet van de Pyreneeën ligt. 

Ook de voor de vijand bijna onbereikbare oude kastelen en voormalige dorpen van de Kartharen zijn zeker het bezoeken waard. In de dertiende eeuw verzetten de volgers van deze christelijke geloofsstroming zich tegen de corruptie binnen de Rooms-Katholieke kerk. Dit verzet leidde tot langdurige gevechten en zeer wrede vervolgingen. Om buiten het bereik van hun vijanden te blijven, bouwden de Katharen hun burchten op vrijwel onbereikbare rotspunten.