Hunebedden
Hunebedden

Drenthe, de perfecte vakantieplek in Nederland

Vakantie en Drenthe

Drenthe, de perfecte vakantieplek in Nederland, tenminste als u ervan houdt om uren door de duinen te lopen zonder dat u ooit iemand tegen komt. Als u hier niet van houdt is dat ook geen probleem, Drenthe heeft namelijk nog veel meer. Een dierentuin of galerie bezoeken bijvoorbeeld, of even lekker een dagje ontspannen in een wellnes centre ook dat kan allemaal in Drenthe. Geweldig dus voor een vakantie of voor een dagje uit. Drenthe heeft de allermooiste natuur van Nederland. De heidevelden, bossen, duinen met zandverstuivingen, alles is te vinden in Drenthe. Daarnaast heeft Drenthe een aantal nationale parken. Deze parken zijn volledig onaangetast. De natuur in die parken is dus nog helemaal puur. Toch valt ook daar voor iedereen iets te beleven.

Actief in Drenthe

Houdt u van fietsen? Of specifieker mountainbiken? Ook dan is Drenthe perfect. In Drenthe zijn namelijk verschillende mountainbike clinics en mountainbike evenementen. Als u dit niet leuk vindt kunt u ook zelf een mountainbikeroute volgen. Hetzelfde geldt voor mensen die meer houden van hardlopen. De uitdagende hardloopevenementen zijn voor deze mensen ideaal. De natuur in Drenthe is ideaal voor kinderen, die kunnen zich hier echt uitleven en als u zelf van de natuur houdt kunt u zelfs op pad met de boswachter. Zo kunt u lekker het avontuur opzoeken maar ook heerlijk tot rust komen in de natuur.

Musea in Drenthe

Als u van musea houdt is het echt een must om langs te gaan bij het Drentse museum, u kunt de allermooiste cultuur van Drenthe van dichtbij zien. Door het rijke verleden van Drenthe worden de verhalen van Drenthe aan u verteld in de verschillende musea. Vergeet dus niet hier langs te gaan en geniet van de mooie cultuur en natuur die Drenthe u kan bieden.